Kampactiviteiten.nl

Waterballonnen volleybal

 

Waterballonnen volleybal is een waterspel voor jong en oud. De deelnemers krijgen een laken om de ballonnen over het net heen te gooien. De deelnemers proberen er voor te zorgen dat de tegenstanders de waterballon niet kan vangen.

 

 

Materiaal:

 

Aantal teams: 2

Aantal spelers per team: 4-12

Tijdsduur: +/- 10 min per spel


Doel: de waterballon op de grond laten komen bij de tegenstander

 

Voorbereiding:

Maak zo veel mogelijk waterballonnen en doe ze in een emmer. Zet een volleybal net op en leg de laken/zeilen klaar. Per 4 deelnemers heb je 1 zeil/laken nodig. Wijs een spel leider/scheidsrechter aan (het beste iemand van de leiding).

 

Omschrijving:

Verdeel de deelnemers in 2 team. Elk team krijgt 1 of meerdere lakens. Het serverende team legt één waterballon in het midden van het laken en gooit de waterballon naar de overkant door het straktrekken van het laken. Het andere team probeert de waterballon te vangen. Als er met meerdere lakens wordt gespeeld mag er maximaal 3 keer worden over gespeeld. Als de waterballon kapot gaat, als de ballon aan jouw kant van het net op de grond valt of buiten de lijnen terecht komt heb je het punt verloren. Het team dat één punt scoort krijgt service.

 

Variatie

  • speel blind waterballonnen volleybal

 

Download hier de pdf versie van de uitwerking.