Kampactiviteiten.nl

Water doorgeven


Water doorgeven is een waterspel voor (jonge) kinderen. De deelnemers proberen aan de hand van bekers zo veel mogelijk water door te geven naar de andere kant van het parcour. 

 

 

Materiaal:

 

Aantal teams: 2

Aantal spelers per team: 3-6

Tijdsduur: +/- 10 min per spel


Doel:breng zo veel mogelijk water naar de andere kant

 

Voorbereiding:

Zet op +/- 10M van elkaar 2 emmers. Afhankelijk van het aantal deelnemers kan je het veld langer of korter maken. Een emmer is gevuld met water en de andere emmer is leeg. Leg bij de gevulde emmer voor iedere deelnemer 1 beker. Eventueel kan je tussen de emmers een aantal kleine hindernissen zetten waar de deelnemers overheen/onderdoor moeten.

 

Omschrijving:

Verdeel de deelnemers in 2 teams. Alle Deelnemers krijgen een beker en gaan in een rij achter elkaar staan. De voorste speler vult zijn beker met water en gooit deze boven zijn hoofd langs leeg in de beker van de speler achter heem (zonder naar achteren te kijken). Dit wordt herhaald totdat de spelers aan de andere kant van het speelveld zijn. het overgebleven water wordt in de emmer leeg gegooid en de spelers beginnen opnieuw. Het team dat het meeste water heeft overgebracht wint.

 

Variatie:

  • Maak een aantal gaten in een fles en laat deze door geven door de deelnemers.

 

Download hier de pdf versie van de uitwerking.