Kampactiviteiten.nl

Vlaggenroof

 

Vlaggenroof is een tactisch bos spel voor jong en oud. De deelnemers moeten proberen de vlag van de tegenstander weg te roven zonder hun levens kwijt te raken. Maar ze moeten ook niet vergeten hun eigen vlag te verdedigen. In dit spel speelt samenwerking en tactiek een grotte rol.

 

 

Materiaal:

  • Vlaggen

  • Levens (lintjes, stukje touw, papier)

 

Aantal teams: 2

Aantal spelers per team: 10+

Tijdsduur: +/- 30 min

 

Doel: de vlag van het andere team veroveren.

 

Voorbereiding:

Kies een speelveld uit en markeer deze zodat dat duidelijk is voor de deelnemers. Maak voor alle deelnemers een aantal levens die makkelijk op het lichaam te dragen zijn en af te pakken zijn. Zoals een lintje of stukje touw/wol. Wijs voor elk team een teamcaptain aan (beste is iemand van de leiding). De teamcaptain Krijgt de levens en vlag mee en kiest samen met het team een safe zone.

 

Omschrijving:

Verdeel de deelnemers in 2 teams. Elk team kiest binnen het speelveld een safe zone. In de safe zone van elk team wordt een vlag verstopt. De vlag moet voor minimaal ¼ zichtbaar zijn. Alle deelnemers krijgen een leven. Je leven moet zichtbaar op je lichaam gedragen worden zodat deze af te pakken is. Als jou leven afgepakt is door de tegenpartij moet je terug naar jou post om een nieuw leven te halen. Als een deelnemer van de tegenstander in de safe zone is kan zijn leven niet worden afgepakt. Het team dat als eerste de vlag van de tegenstander naar zijn post weet te krijgen wint.

 

Variatie:

  • Speel leiding tegen Deelnemers.
  • Als je geen levens meer hebt ben je af.

 

Download hier de pdf versie van de uitwerking.