Kampactiviteiten.nl

Spooktocht

 

Een spooktocht is een griezelige tocht door een donker bos. De deelnemers moeten zelf het einde van de tocht zien te vinden door het volgen van een parcours. Alleen dit is niet zomaar een parcours. Tijdens het volgen ligt er van alles op de loer. Doordat een spooktocht zo eng te maken is als je zelf wilt is het geschikt voor jong en oud.

 

 

Materiaal:

 

Aantal teams: 3+ 

Aantal spelers per team: 2-4

Tijdsduur: +/- 60 min

 

Doel: het einde van de tocht halen

 

Voorbereiding:

Bepaal waar je de spooktocht wilt uitzetten. Een bos is ideaal maar het kan ook makkelijk in het kamphuis. Bedenk tijdens het maken van de route alvast waar de spoken en materialen komen te staan/zitten. De route kan je met verschillende materialen uitzetten, met Breeklichtjes, touw of afzetlint. Loop de route zelf ook na het uitzettend nog een keer na om te controleren of de deelnemers nergens over kunnen vallen.

Zet alle enge attributen op hun plek en verkleed/schmink de “Spoken”. Bedenk een spannend verhaal die verteld kaan worden aan het begin van de tocht. Als de spooktocht uitgezet is kan de voorpret beginnen.

 

Omschrijving:

In het bos is een parcours uitgezet. De deelnemers worden verdeeld in meerdere groepen van maximaal 4 en gaan per groep het parcours volgen. Langs het parcours staan verschillende (enge)attributen en zit leiding (spoken) verstopt om de deelnemers te laten schikken. Wie haalt het einde zonder te gillen.

 

Een spooktocht kan je zo eng maken als je zelf wilt.

 

Download hier de pdf versie van de uitwerking.