Kampactiviteiten.nl

Smokkelspel

 

Het smokkelspel of wel douanespel is een ren/bosspel voor kinderen. Bij het spel proberen de deelnemers zo veel mogelijk smokkelwaar te smokkelen zonder gezien te worden door de douane. Het spel is goed in te passen bij verschillende thema's. Er zijn veel variatie's mogelijk die waardoor het spel goed aan de doelgroep aan te passen is.

 

 

Materiaal:

  • Smokkelwaar

 

Aantal teams: 2

Aantal spelers per team: 10+

Tijdsduur: +/- 15-25 min

 

Doel: zoveel mogelijk smokkelwaar van de ene naar de andere kant van het speelveld smokkelen

 

Voorbereiding:

Maak verschillende zakjes met smokkelwaar dit kan geprind geld zijn, goudstafen maar ook zakjes met meel of iets dergelijks. Maak afspraken over het speelveld en markeer deze zodat het duidelijk is voor de deelnemers. Maak een Basis als startpunt en een hut als "drugs" pant voor de "drugs" baron met een safe zone er om heen. 

 

Omschrijving:

De deelnemers worden verdeeld in 2 teams. 1 team gaat smokklenen en het andere team wordt de douane. De douane verdeeld zich over het speelveld en gaan proberen de smokkelwaar te onderscheppen. Het Smokkelende team begint bij de basis. De deelnemers probeert vanuit de basis zo veel mogelijk smokkelwaar naar de “Drugs” baron te smokkelen. De smokkelwaar die de smokkelaars bij zich hebben mogen ze verstoppen zodat de douane deze niet kan vinden. Als je getikt word door iemand van de douane heeft deze 45 sec de tijd om de smokkelwaar te vinden. Als de douane de smokkelwaar heeft gevonden moet je het inleveren en terug keren naar de basis. Heeft de douane niks gevonden dan mag je je weg vervolgen.

 

Variatie:

  • Speel tegen de leiding.
  • Speel in het donker met zaklampen

 

 

Download hier de pdf versie van de uitwerking.