Kampactiviteiten.nl

Rage cage

 

Rage cage is een gezellig water spel voor jong en oud. Met kleine aanpassingen is het ook goed te gebruiken als avond spel voor de Jeugd. De Deelnemers proberen een pingpong balletje sneller dan hun mede speler rechts in een beker te krijgen.

 

 

Materiaal:

 

Aantal teams: 1

Aantal spelers per team: 4-8

Tijdsduur: +/- 10 min per spel

 

Doel: de andere beker inhalen

 

Voorbereiding:

Vul 10 bekers met water en zet deze in het midden van de tafel klaar. De 2 lege bekers kunnen gewoon op tafel gezet worden. Aan het begin van het spel wordt besloten wie er mag beginnen. Als er geen kraan in de buurt is kan je eventueel ook een emmer gevuld met water klaar zetten zodat de bekers makkelijk gevuld kunnen worden.

 

Omschrijving:

IIedereen staat om de tafel. Er worden 2 spelers uitgekozen die tegen over elkaar staan, deze mogen beginnen. De deelnemers proberen zo snel mogelijk een tafeltennis balletje na 1 keer stuiteren in de beker te krijgen. Lukt dit in 1 keer dan mag je de beker op een plek naar keuze neer zetten. Lukt dit in meer dan 1 keer dan schuif je de beker een plek naar rechts. Kan je de beker in de beker van de speler rechts van je zetten dan mag je een beker met water pakken en deze over hem leeg gooien. De stapel met bekers schuift op naar de volgende speler en de speler waar het water over heen is gegooid speelt met de lege beker verder.

 

Download hier de pdf versie van de uitwerking.