Kampactiviteiten.nl

Levend tafelvoetbal

 

Levend tafelvoetbal is een leuk spel voor jong en oud. De deelnemers spelen een potje voetbal tegen elkaar zonder dat ze kunnen lopen.

 

 

Materiaal:

 

Aantal teams: 2

Aantal spelers per team: 6

Tijdsduur: +/- 10 min


Doel: Zo veel mogelijk scoren.

 

Voorbereiding:

Maak met afzetlint/pionnen een tafelvoetbal veld van 14x10M. Zet op de korte kanten een goal waar in gescoord kan worden deze kan eventueel van pionnen gemaakt worden. Verdeel de verschillende posities door een kort touw aan een haring of paal in de grond te zetten op de volgende posities: 1 keeper daar voor een rij met 2 verdedigers. Daarna een rij met 3 aanvallers van de tegenpartij. Dan weer een rij met 3 aanvallers van je eigen partij. Dan weer 2 verdedigers en als laatste weer 1 keeper van de tegenstander. Zorg er voor dat de deelnemers niet bij elkaar in de buurt kunnen komen en weinig bewegingsruimte(lopen) hebben. Geef eventueel het touw een andere kleur zodat duidelijk is dat waar welk team moet gaan staan. Je kan zelf bepalen hoe veel tijd je wilt besteden aan het maken van de tafelvoetbal veld. Het kan heel simpel met een aantal haringen maar je kan ook zelf een heel frame maken. Ook is er de mogelijkheid om een luchtkussen als tafelvoetbal veld te huren.

 

Omschrijving:

Verdeel de deelnemers over 2 teams. Laat de deelnemers een positie kiezen in het veld en zichzelf vast maken met het vooraf klaargemaakte touw. De spelleider gooit de bal in het veld en de teams proberen zo veel mogelijk te scoren in het goal van het andere team. het team dat aan het einde de meeste doelpunten heeft gemaakt wint.

 

Download hier de pdf versie van de uitwerking.