Kampactiviteiten.nl

Levend kwartet

 

Levend kwartet is een tactisch spel voor jong en oud en kan zowel in het bos als op een groot veld gespeeld worden. De deelnemers Proberen van zo veel mogelijk Kwartetten te verzamelen.

 

Materiaal:

  • 12 Zelf gekozen materiaalen (4 stuks van alles)

 

Aantal teams: 4

Aantal spelers per team: 3-6

Tijdsduur: +/- 30 min

 

Doel: de vlag van het andere team veroveren.

 

Voorbereiding:

Maak 4 thuisbasissen en verdeel de gekozen materiaalen over de basissen. Het is niet perse nodig om op elke basis van alles 1 te hebben liggen. Dat is wel eerlijker.

 

Omschrijving:

Verdeel de deelnemers in 4 teams. Elk team gaat naar een eigen thuisbasis. De teams proberen zo snel mogelijk 4 van de zelfde voorwerpen bij hun thuisbasis te krijgen. Dit doen ze door de voorwerpen bij een andere basis weg te halen en bij zich zelf neer te leggen. De deelnemers mogen niet gehinderd worden bij het weghalen van spullen. De teams mogen maximaal een voorwerp tegelijk weg halen bij een ander team. Heeft het team 2 van de zelfde voorwerpen liggen die jij ook als team wilt hebben dan zal je dus 2 keer moeten lopen. Zodra 1 team kwartet heeft (4 dezelfde voorwerpen). Mag deze niet meer worden afgepakt. Het team dat aan het einde het meeste kwartet heeft wint.

 

Variatie:

  • Er mag bij maximaal 2 teams tegelijk een voorwerp worden weg gehaald

 

Download hier de pdf versie van de uitwerking.