Kampactiviteiten.nl

Levend bowlen

 

Levend bowlen is een variatie op buikschuiven. Bij levend bowlen ben jij de bowlingbal. De deelnemers proberen zo veel mogelijk punten te scoren door de kegels die aan het eind van de baan staan om te schuiven. Het is een leuk water spel voor jong en oud.

 

 

Materiaal:

 

Aantal teams: 1/2

Aantal spelers per team: 4-6

Tijdsduur: +/- 10 min

 

Doel: zo ver mogelijk komen

 

Voorbereiding:

Leg de plasticzeilen achter elkaar op de grond zodat je een baan van +/- 10m lang hebt. Het fijnst is om een lang zeil te gebruiken. Als je meerdere zeilen gebruikt zorg er dan voor dat je niet onder het zeil terecht kan komen. Let er ook goed op dat je geen haringen of andere scherpen delen laat uitsteken op punten waar de deelnemers over heen kunnen glijden. Smeer de zeilen in met groene zeep en maak ze goed nat. Zet aan het eind van de baan de flessen gevuld met een klein laag je water.

 

Omschrijving:

De deelnemers worden verdeeld in 2 teams. De deelnemers nemen een aanloop +/- 5M en proberen zo veel mogelijk flessen om te schuiven. Voor elk omgeschoven fles krijg je 1 punt. schuif je alle flessen in 1 keer om dan telt de volgende ronde dubbel. Het team dat de meeste Punten weet te halen wint.

 

Variatie:

  • Doe een afval race.

  • Gebruik opblaasbare ringen om op te schuiven

 

Download hier de pdf versie van de uitwerking.