Kampactiviteiten.nl

Laken volleybal

 

Laken volleybal is een spel voor jong en oud. De deelnemers krijgen lakens/zeilen om de bal over het net heen te krijgen. Ze mogen hun handen hier niet voor gebruiken.

 

 

Materiaal:

 

Aantal teams: 2

Aantal spelers per team: 4-12

Tijdsduur: +/- 10 min


Doel: de bal op de grond laten komen bij de tegenstander

 

Voorbereiding:

Als je geen volleybal net tot je beschikking hebt maak er dan een. Dit kan eenvoudig met twee palen en een touw/elastiek. Als er nog geen lijnen zijn bij het volleybalveld maak dan aan beide kanten van het net een veld van +/-3x5M met afzetlint. Leg de volleybal en per 4 deelnemers 1 laken klaar.

 

Omschrijving:

Verdeel de deelnemers in twee teams. Elk team krijgt 1 of meerdere lakens (per 3 of 4 deelnemers een laken). Het serverende team legt de bal in het midden van het laken en gooit de bal naar de overkant door het straktrekken van het laken. Het andere team probeert de bal te vangen. Als er met meerdere lakens wordt gespeeld mag er maximaal 3 keer over gespeeld worden. Als de bal in je laken ligt mag je niet lopen. Als de bal op de grond valt of als je hem buiten het veld speelt heb je het punt verloren. Het team dat het punt scoort krijgt service.

 

Download hier de pdf versie van de uitwerking.