Kampactiviteiten.nl

James Bond

 

Het James Bond spel is een spel voor jong en oud. Het spel kan zowel in een gymzaal, buiten op een veld maar ook in het bos gespeeld worden.

De deelnemers proberen via een parcours zo veel mogelijk smokkelwaar voorbij de geheime agenten te smokkelen. 

 

 

Materiaal:

  • Zakjes met smokkelwaar
  • Materiaal om achter te kunnen schuilen
  • (Tennis)ballen

 

Aantal teams: 

Aantal spelers per team: 6-12

Tijdsduur: +/- 10-15 min 

 

Doel: zoveel mogelijk smokkelwaar van de ene naar de andere kant van het speelveld te krijgen.

 

Voorbereiding:

Zorg voor (zakjes) smokkelwaar of verzamel kleine voorwerpen die gesmokkeld kunnen worden. Maak van te voren een leuk/uitdagend parcours voor de deelnemers met voldoende mogelijkheden om zich te verstoppen/beschrermen tegen de geheime genten. Zorg voor een zone (politie bureau) waarvandaan de geheime agenten de (tennis)ballen kunnen gooien. Maak goede afspraken over hoe ze mogen gooien (onderhands) en waar ze niet op mogen mikken (hoofd).

 

Omschrijving:

Er worden gespeeld in 2 teams. In team 1 zitten de smokkelaars en team 2 zijn de geheime agenten (James Bond). Over het speelveld staan verschillende voorwerpen verdeeld waar achter verstopt/gescholen kan worden. Het smokkellende team probeert zo veel mogelijk smokkelwaar naar de andere kant van het speelveld te brengen zonder geraakt te worden. De Geheime agenten probeert de smokkelaars van uit het politiebureau (zone binnen het speelveld) te raken met (tennis)ballen. Als je geraakt wordt door een bal lever je je smokkelwaar in bij de spelleider en mag je het opnieuw proberen.

 

Variatie

  • Na dat je 3 keer geraakt ben kom je in de gevangenis en moet je een opdracht uitvoeren om weer vrij te komen.
  • Bij warm weer kunnen de ballen vervangen worden door waterballen/waterpistolen
  • Als je geraakt ben lever je je smokkel waar in bij de politie. welk team weet het meeste smokkelwaar te bemeachtigen/behouden?

 

Download hier de pdf versie van de uitwerking.