Kampactiviteiten.nl

Geblinddoekt stoelendans

 

Geblinddoekt stoelendans is een grappig spel voor jong en oud. De deelnemers worden allemaal geblinddoekt en moeten als de muziek stopt zo snel mogelijk de stoelen zien te vinden.

 

 

Materiaal:

  • Blinddoek
  • Kratten/emmers
  • Paaltjes
  • Touw/afzetlint

 

Aantal teams: 1/2

Aantal spelers per team: 5+

Tijdsduur: +/- 10 min 


Doel: als laatste over blijven

 

Voorbereiding:

Maak een speelveld van minimaal 5x5m. De exacte grootte is afhankelijk van het aantal deelnemers. Maak door middel van touw en paaltjes een soort hek om het speelveld met een hoogte van +/- 1m zodat de deelnemers niet per ongelijk buiten het veld kunnen komen of zorg dat er iemand van de leiding bij staat om de deelnemers binnen het veld te houden. zet de kratten/emmers binnen het speelveld 1 minder dan het aantal deelnemers.

 

Omschrijving:

Alle deelnemers doen een blinddoek om. De spelleider zet een gezellig muziekje op en de deelnemers moeten rond lopen/dansen in het speelveld. Als de spelleider de muziek stop zetten zoeken de deelnemers zo snel mogelijk een emmer/krat op. De deelnemer die geen emmer/krat heeft moet het spel verlaten. De afgevallen deelnemers mogen elkaar helpen door de deelnemers overgebleven deelnemers de weg naar de emmers/kratten te leiden.

 

Download hier de pdf versie van de uitwerking.