Kampactiviteiten.nl

Escape room

 

Een escape room is leuk voor jong en oud. De deelnemers zitten opgesloten in een kamer en proberen door het oplossen van puzzels en raadsels hier zo snel mogelijk uit te ontsnappen. 

 

 

Materiaal:

  • (Cijfer)sloten

  • Afhankelijk van de opdrachten.

 

Aantal teams: 1

Aantal spelers per team: 4-8

Tijdsduur: Afhankelijk van de grootte

 

Doel: door het oplossen van verschillende puzzels zo snel mogelijk ontsnappen

 

voorbereiding:

Kies een locatie uit die je kan afsluiten. Aan de hand van de doelgroep kan je verschillende raadsels en puzzels neer leggen/verstoppen in de kamer waar de deelnemers naar opzoek moeten. Leg een aantal benodigdheden voor de puzzels achter slot en grendel zodat de deelnemers deze pas kunnen gebruiken als ze de voorgaande puzzel hebben opgelost. Versier de gekozen locatie naar het thema van jouw escaperoom om er een extra dimensie aan te geven. Zorg er voor dat er iemand van de leiding aanwezig is bij de escaperoom zodat de deelnemers geholpen kunnen worden als ze vastlopen.

 

Omschrijving:

In een kamer worden verschillende opdrachten neergelegd. Deze proberen de spelers zo snel mogelijk op te lossen. Elke oplossing resulteert in een code of aanwijzing met de code kunnen ze een slot openen om de volgende opdracht te kunnen doen. Na een aantal opdrachten krijgen de spelers een code/sleutel om uit de kamer te kunnen ontsnappen.

 

Je kan een escaperoom zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt.

Hierdoor is het ideaal voor alle doelgroepen.

Ook is hij makkelijk aan te passen aan elk thema.

 

Mogelijke puzzels/opdrachten:

 

Download hier de pdf versie van de uitwerking.