Kampactiviteiten.nl

Boerderij spel

 

Het boerderij spel is een leuk spel voor kinderen. De deelnemers runnen zelf een boerderij. Ze moeten dieren kopen en de geproduceerde goederen verkopen om geld te verdienen.

 

Materiaal:

  • Kaartjes met boerderij dieren

  • Kaartjes met goederen

  • Geld

 

Aantal teams: 4+

Aantal spelers per team: 4-6

Tijdsduur: +/- 60-120 min

 

Doel: een eigen boerderij maken

 

voorbereiding:

Maak 5 posten. 1 boerderij winkel en 4 handelaren. Elke handelaar krijgt een bepaald aantal goederen en een prijslijst waar op staat voor hoeveel ze de goederen kopen en verkopen. Maak verschillende kaartjes met de dieren en de goederen er op die de deelnemers kunnen kopen en verkopen. Maak Briefgeld waar de deelnemers mee kunnen betalen en betaald kunnen worden.

 

Omschrijving:

Elk team begint met 1000 euro. Van dit geld proberen ze zo veel mogelijk dieren te bemachtigen door te ruilen kopen en verkopen. Bij de boerderij winkel kunnen de teams verschillende boerderij dieren kopen. Zoals varkens, kippen, paarden en koeien. Ze kunnen “Jonge” dieren kopen, maar ook volwassen dieren.

Als ze volwassen dieren voeren produceren deze goederen (melk, eieren enz.). Ook kunnen volwassen dieren ingeruild worden voor “vlees”. De “Jonge” dieren zijn goedkoper maar produceren nog niks. De deelnemers moeten eerst zorgen dat ze de dieren voeren zodat ze groeien tot volwassen dieren. De goederen die de teams produceren kunnen verkocht worden bij verschillende handelaren. Elke handelaar heeft zijn eigen koop en verkoop prijs op basis van vraag en aanbod. Heeft een handelaar bijvoorbeeld veel eieren dan zal hij deze voor weinig verkopen en kopen. Ook zijn er dieren die niks produceren (paarden, honden) deze kunnen verhuurd worden aan de handelaren. De deelnemers en de handelaren moet een prijs overeen komen waarvoor het dier verhuurd wordt en afspreken wie het voer voor de dieren regelt. Elke handelaar huurt maximaal 1 dier te gelijk en een dier mag geen 2 keer achter elkaar bij de zelfde handelaar verhuurd worden. Het team dat de meeste dieren heeft wint.

Download hier de pdf versie van de uitwerking.

Dieren

Voer Jong dier

Voer Volwassen dier

Produceert/dienst

Inruilen voor

Koe

Melk/Veevoer

Gras/Hooi

Melk

Vlees

Varken

Mais/Veevoer

Mais

Vlees

Kip

Mais/Kippenvoer

Mais/Kippenvoer

Eieren

Vlees

Haan

Mais/Kippenvoer

Mais/Kippenvoer

Vlees

Kalkoen

Mais/Kippenvoer

Mais/Kippenvoer

Vlees

Schaap

Melk/Veevoer

Gras

Wol

Vlees

Geit

Melk

Gras

Melk

Gans

Kippenvoer

Kippenvoer

Eieren

Vlees

Paard

Melk

Gras

Uitlenen

Hond

Melk/Hondenbrokken

Hondenbrokken/Vlees

Uitlenen

Kat

Melk

Melk/kattenbrokken

Uitlenen

Variatie:

  • Laat de deelnemers ook een eigen boerderij bouwen. Materialen kunnen gevonden en gekocht worden.
  • Door spelletjes te spelen kunnen de deelnemers meer geld verdienen.